Pages

Saturday, May 19, 2012

Si Cengeng Buah Hati Bonda

Budak kecik ni kalau dah start enjin menangis memang susah lah nak pujuk. Ntah ape pe'el meraung lama2, bila kita pujuk taknak, last2 die dah penat mintak pujuk gak. Ape kes? Hengat nak merajuk sampai tertido sendiri, NAN HADO!!Wat penat ko jelah dik meraung lama2 sampai terkeluar anak tekak bagai..

Walid die sampai pesan awal2 kata xpayah datang gerai burger, amik die kt nursery je terus balik umah sebab bile nampak je buka bapak die terus meraung nak mintak cubitan manja dari Bonda. Aishhhhh....malu lettew ada anak cengeng lagutu. U baru hadap beberappa minit je sehari yang oi, ai ni dok hadap sorang2 kat umah setiap hari tahu?
video 
Dah dengar kan?Dah tengok sendiri kan?Mak mana yang x naik hantu kalau dah penat2 balik kerja, anak dok meraung camni. Tapi jangan risau, saya x pukul pon die ngan bantal. Saya ni bonda yang penyabar, CEWAHHHH Paling2 pon saya lepuk bontot die sedas dua, pastu wat xtahu macam xde pape yg berlaku. Bila die dah penat, pandai2lah die cari Bonda die kan?

Teori En.Beh: Mandikan die, pakaikan baju cantik2 dengan harapan mood die OK. Hahahaharapan tinggal harapan jelah yang oiiiiii



Wednesday, May 16, 2012

Entry Emo Pepagi Buta

Baru habis tengok hindustan ntah ape tajuknya saya x amik tahu.
Yang penting nak cakap motip cerita ituh sgt menyakitkan hati nurani saya sebagai seorang isteri yang x berapa nak mithali nih.

Mananya saya x naik hangin, bini orang pergi bercinta n tido ngan laki orang. Pastu, balasan jahat yang diorg buat hanya dapat hukuman menderita selama 3 tahun. Mana cukup beb!!Ending dapat bersama pulak mereka yang membuat onar tuh. Sepatutnya salah seorang rasa bersalah terus g bunuh diri. Pasangannye plak terus jadi gila sebab kekasih durjana dah mati. Huahuahua...Puas hati aku kalau ending macam tuh.

Saya speku memang ada cerita benar yang jadi sebab tu ada jalan cerita yang macamni. Kalau xde angin, xkan pokok bergoyang kan? Ada kena mengena ke peribahasa saya nih? bantailah....Rasanya kat Malaysia yang tercinta ni pon dah berlambak manusia2 hilang akal yang camni.

Tolonglah wahai wanita2, perempuan2, isteri2 sekalian. Janganlah kamu menjatuhkan maruah sendiri untuk memenuhi kehendak dan nafsu sendiri.
Kalaulah perkahwinan kamu bukan atas dasar cinta atau dah xde cinta dlm hati kamu untuk suami, silalah  cari jalan penyelesaian yang baik tapi bukan ko pergi curang ngan jantan lain. BERDOSA tahu!!

Pada sayalah, bila korang dah curang balasannya haruslah menderita seumur hidop. x layak hidop bahagia uolzzzzzzzz.

Owh ye, selain tamak saya juga seorang pendendam uer kawan2.
Sebelom menutup bicara haruslah diingatkan entry ni bedasarkan emosi selepas menonton hindustan tersebut. Baik mention awal2, kang ada plak yg terasa hati terus kotak komen penuh dgn reply emo2 juga. Hoho..Pernah plak kotak komen lebih dr 3 kan?xde komen langsung hader. SEDEH!!

Tuesday, May 15, 2012

Jiran Saya Beshhhhhhhh

Tahu2x...lama giler menyepi tetiba keluar entry pasal jiran. Tapi jika tanpa mereka sekeluarga pastilah entry ini juga tiada.
En.Beh mintak tolong tukar setting lappy tercabut keypad nih tapi bile dapat balik, suami jiran dah siap setup wifi bagai.Login lappy je, terus connect ke wifi mereka. Sangat seronok tahu??Korang hader jiran macam gini?

Kalau bab makanan x payah ceritalah....isteri jiran memang sangat suka memasak. Kalau dah memberi, sampai saya boleh bawak bekal ke opis siap jamu kawan2 lain lagi. Punyalah banyak die bagi.
Pernah sekali En.Beh belikan kayu manis, tapi balasannya dapat nasi ayam untuk lunch merangkap dinner terus.

Jangan korang hengat kami x pernah membalas apa2 tahu, keji sungguh pemikiran kamu2 yg dah start mengata ke hakak ni. Adalah jugak kami bagi barangan basah sebagai balasan. Contohnya ikan hasil memancing En.Beh yang pergi 10jam tapi hasilnya setakat 2kilo. Tapi lepas dah siap masak, pasti makanan tersebut sampai juga ke rumah kami. Korang hado??

Saya x mahu tempek muka jiran saya disini takot2 korang dah mula rasa mereka sekeluarga ni sangat besh dan cuba merampas mereka dr kehidupan saya.
HAKU MEMANG TAMAK HOKEY!!
 

Sample Text